Werken in Brussel

Onze teams in Brussel zijn gespecialiseerd in de verschillende thema’s van de internationale ontwikkeling: vrede en veiligheid, klimaatverandering, verstedelijking, menselijke mobiliteit, sociale en economische ongelijkheid, en wereldburgerschap.  Ze kennen de landen waar Enabel actief is, wat essentieel is om de projecten op te volgen.

Om onze werking te ondersteunen zijn wij ook op zoek naar bevlogen talenten (m/v/x) op het vlak van personeelsbeheer, financiën, overheidsopdrachten en subsidies, logistiek, administratie, communicatie en IT.

Als nieuwe collega kom je tijdens de kennismakingsbriefing meer te weten over Enabel en je eigen plaats binnen de organisatie. We maken je snel wegwijs in je nieuwe functie. Naast een salarispakket met een aantal extralegale voordelen bieden we je ook de mogelijkheid om van thuis uit flexibel te werken.

Werken in een project

Onze projectmanagers en technisch experts werken nauw samen met de nationale partners. Soms vanuit de hoofdstad, maar soms ook vanuit afgelegen en geïsoleerde gebieden. Ze beschikken over de nodige technische bagage en bewezen managementvaardigheden, en moeten bovendien in staat zijn om samen te werken met collega’s met uiteenlopende culturele achtergronden. Ze treden op als facilitator, ze kunnen goed organiseren, plannen en coördineren. Enthousiasme, ondernemingszin en doorzettingsvermogen zijn belangrijke kwaliteiten.

De managers en technisch experts staan uiteraard niet alleen. De samenstelling van projectteams kan variëren, maar doorgaans gaan we op zoek naar mensen met ervaring op het vlak van projectbeheer, financiën, boekhouding, logistiek, administratie, bewaking…

Werken in een landenkantoor

Enabel heeft een kantoor in de meeste landen waar het activiteiten ontplooit.

De plaatselijk vertegenwoordiger is, met de hulp van een team van internationale en nationale collega's, verantwoordelijk voor Enabel in een partnerland. Hij of zij leidt het landenteam, onderhoudt de contacten met de verschillende partners en zorgt op die manier voor een vlekkeloze projectuitvoering.

De Country Portfolio Manager volgt de landenportefeuille op. Hij of zij coördineert de projecten in samenwerking met de projectmanagers en zorgt ervoor dat de resultaten worden gehaald.

De administratief en financieel verantwoordelijke staat in voor het administratief, financieel en logistiek beheer van het landenkantoor en de projecten. Hij of zij begeleidt de projecten van begin tot einde.

De expert in contractualisering beheert de overheidsopdrachten en andere vormen van contractualisering. Hij of zij adviseert de projectteams over contractualisering.

Daarnaast rekenen we ook op de professionele ervaring ’van collega’s met diverse profielen: als manager, als expert, of als deskundige op het vlak van financiën, boekhouding, logistiek, administratie, bewaking enz.